Близько двох тисяч років тому на місці сучасного міста Мукачево існувало велике поселення, оточене кам’яними мурами. Протомісто ймовірно належало кельтам і було їх військово-політичним, ремісничим центром. Під горою Ловачка й зараз залишились останки древніх фортечних мурів.
Саме тому теперішні жителі Мукачево використовують кельтську минувшину як візитівку. В агросадибі «Кельтський двір під Ловачкою» відтворено чимало побутових та культурних деталей кельтського життя. Тут відкритий дегустаційний винний підвал, якому вже більше 400-сот років, стіни якого витесані у вулканічному камені.
Лише в цьому місці можна відпити натурального яблучного сидру, домашнього елю, трав’яного вермуту, граппи, шнапсу, джину. Всі напої виготовлені з натуральної сировини, без пастеризації і фільтрації. Ще одну групу напоїв складають настоянки з фруктових плодів і коренів – кедрівка, хренівка, кизилівка, дичівка. Вся сировина вирощена в тут же в горах. Брендовими стали вермути «Священний гай» та «Боудікка».
На схилах гори Ловачки виноград почали вирощувати з 14 ст. В 50-ті роки ХХ ст. академік Чхеїдзе намагався культивувати на терасах такі екзотичні рослини як лимони, мандарини, апельсини, проте прижився лише чай на Червоній горі.
Адреса: м. Мукачево, Підлавочна
Час роботи: 7.00 – 19.00
Координати: 48°27’24.38”N, 22°42’3.62”E
Залишити коментар